Transportbanden systeem voor weeginstallaties

Samenwerking met Snoepfabrikant Perfetti van Melle voor een transportsysteem voor Amerikaanse fabriek

Snoepfabrikant Perfetti van Melle vond in Bodijn een partner om een transportbanden systeem voor het voeden van 3 weeginstallaties in hun fabriek in de USA te installeren. Ook daar wordt snoep geproduceerd en projectleider John Boeren wist door eerdere ervaringen dat Bodijn een goed product kon neerzetten.

“Eerst werd het transportbanden systeem en het bijbehorende bordes getekend. Het hele systeem werd vervolgens gemaakt en getest bij de machinebouwer. Daarna werd de installatie naar de USA gevlogen waar de monteur van Bodijn in een week de installatie mee heeft geïnstalleerd en gebruiksklaar gemaakt,” schetst Boeren.

De sterke punten van Bodijn? “Meedenken met de klant, en ‘less is more’ zou ik zeggen. Geen overbodige fratsen, er staat wat er moet staan en dat functioneert gewoon goed. Dat doen ze keurig binnen de afgesproken tijd en volgens planning.” Zijn er eigenlijk minpuntjes? “Misschien hun documentatie, daar moest ik wat lang op wachten maar ik begrijp dat aan dat proces wordt gewerkt”, besluit hij.

Quote

‘Niks overbodigs en ze zetten gewoon iets goeds neer’

Perfetti van Melle B.V.

Technische details

De aanvoer van extreme bites geschiedt vanaf een centrale (bestaande) band. Deze bites worden effectief verdeeld over 3 weegmachines. 3 G2 trilgoten met ronde uitloop en gruisfafvoer zorgen voor het afvoeren van het overtollige suiker. Daartussen zijn eenvoudig reinigbare banden geplaatst met verdeelkleppen.

De besturingskast houdt het product in de gaten en maakt het verdelen compleet.

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.