Alles over
Food-oplossingen

Of het nu drop, snoepgoed, zuidvruchten, koekjes, noten, kaasblokjes, verpakte vis-, vlees, aardappel- of groenteproducten zijn: onze weegmachines, doseermachines, verpakkingsmachines, en meer zijn inzetbaar voor alle soorten food producten.
Bodijn denkt met u mee: wij ontwerpen, assembleren en installeren complete machines voor uw productielijn.

Kies uit

Weegautomaten vragen om een regelmatige dosering van het food product.

Dan pas kunnen ze goed presteren

Met behulp van onze triltechniek kunnen we aan die eis voldoen, samen met de capaciteit die verlangd wordt. Spannend wordt het als we te maken hebben met kleverige, lichte – bijna niet te trillen – producten. Als onze G2 niet voldoende is, gaan we over op grover geschut. Dan wenden we onze BulkBlaster aan. 
 
Een trilgoot voor food toepassingen, voorzien van een accelerator en een uitstekende aandrijving om zelfs het lastigste food product goed te kunnen doseren. Diverse uitvoeringen zijn mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.
Dit wil ik

Een opvoer transporteur wordt vaak in combinatie met een weegautomaat ingezet.

Dan pas kunnen ze goed presteren

Afhankelijk van het product, de beschikbare ruimte en capaciteit, wordt de juiste opvoer transporteur voor food toepassingen bepaald. Zijn er hoge reinigingseisen, dan is een High Care band een aanrader. Geheel open structuur, gemakkelijk te reinigen en zelfs te voorzien van CIP buizen. Wordt er niet nat gereinigd, dan is vaak een standaard transporteur met RVS plaatbak voldoende.

Daarnaast is Bodijn in staat om alle mogelijke transporteurs te produceren: vlakke en opvoerbanden, trog-, bocht-, gaas- en grill banden, maar ook langzaam lopende bunker banden, enz.

Dit wil ik

Het afgewogen product zonder morsen snel in de verpakking krijgen.

Dan pas kunnen ze goed presteren

Als meerdere tray’s in een bepaald patroon snel gevuld moeten worden, is een MPD systeem een uitkomst. Vaak is het mogelijk van formaat of van patroon te wisselen. Delen zijn snel uitneembaar, waardoor het systeem makkelijker te reinigen is.

Het geheel kan vast of verrijdbaar worden opgesteld. Wij zorgen voor de correcte synchronisatie met uw machines.

Dit wil ik

Ondersteunend materiaal om de weegautomaat boven de verpakkingsmachine te plaatsen.

Dan pas kunnen ze goed presteren

Ondersteunend materiaal voor food toepassingen, zoals losse poten, frames, een bordestrap of complete bordessen, al dan niet voorzien van een wasband waarop de weegbakken eenvoudig gereinigd kunnen worden. Deze worden in overleg met u op maat gemaakt.

Ons standaard bordes is 2,8 x 2,8 x 2,3 m. inclusief leuning en bordestrap en geheel uit RVS. Uiteraard voorzien van een doorlaat ten behoeve van de weegautomaat en een waterafvoerputje. Het loopgedeelte bestaat uit standaard RVS tranenplaat.

Dit wil ik

Elke machinelijn heeft een besturing nodig. De besturingskasten maken wij!

Dan pas kunnen ze goed presteren

Frequentieregelaars, PLC’s, al dan niet met display, enz.. De besturingskasten voor food toepassingen worden compleet door ons op maat gemaakt en afgesteld op uw product.

Dit wil ik

Geheel RVS met kunststof blad.

Dan pas kunnen ze goed presteren

Wij leveren verzameldraaitafels voor food toepassingen, geheel RVS met kunststof blad, rond 1200 of 1500 mm. Andere afmetingen op aanvraag.

Dit wil ik

In een gietlijn zitten gietmallen: platen met snoepvormpjes, die met vloeibaar snoepgoed worden gevuld.

Dan pas kunnen ze goed presteren

De gevulde gietmallen gaan in een continue beweging door de machine. Gaandeweg koelt de buitenkant af en worden de mallen omgekeerd en geleegd op een gaasband. Hieruit kunnen de snoepjes verder afkoelen op de koelbanden.

Dit wil ik

Net geproduceerd snoepgoed moet vaak nog afkoelen, alvorens te worden bewerkt, gewogen en verpakt.

Dan pas kunnen ze goed presteren

Bodijn heeft hiervoor koelbanden ontwikkeld. Dit zijn transporteurs met een grote luchtdoorlaatbaarheid. Meerdere brede transporteurs (3 of 5) boven elkaar in een geconditioneerde kast zorgen gedurende het verblijf in de kast voor voldoende afkoeling.

Dit wil ik

Voor de productie van de beroemde Marsh Mallows ontwikkelden wij speciale productielijnen.

Dan pas kunnen ze goed presteren

Marsh Mallow is een belucht mengsel van water, gelatine en dextrose. Het mengen, koken en beluchten is een specialistisch proces. Middels pompen wordt het mengsel naar een statische of roterende extruder gebracht. Vaak worden 4 kleuren toegevoegd. Een roterende extruder maakt dan bijvoorbeeld de bekende “kabelspek”.

Op het moment dat de Mallow uit de extruder komt, nemen wij het proces over. We strooien een laag meel op het begin van een langzaam lopende band. Daarop komt de Mallow te liggen. Na verloop van tijd komt een tweede laag meel op de Mallow. Daarna snijden we met onze speciaal ontwikkelde hakker de spek op de gewenste lengte. Spek en meel vallen aan het eind van de band in een trilgoot (BulkBlaster). Hierin wordt de spek richting kratten gevoerd en verdwijnt het grootste deel van het meel in het retoursysteem. Dat kan middels vacuümtechniek of een schroeflintsysteem.

Op deze manier hebben we een continu proces voor de productie van Marsh Mallows.

Na een aging periode gaat de spek door de ontmeeltrommel. Er ontstaat dan een schone spek met een goede bite.

Dit wil ik

Voor het maken van layer cake (cake met verschillende laagjes vulling) hebben wij een speciale productielijn ontwikkeld.

Dan pas kunnen ze goed presteren

Cake wordt net als bij Marsh Mallows belucht. Via een brede extruder wordt de beluchte massa op een band gespoten en direct de oven ingevoerd. Uit de oven gaat het over een grote (omkeer-)trommel richting onze installatie. Hier aangekomen snijden we de cakeplak in de lengterichting in een aantal stroken. Er kunnen verschillende dingen gebeuren. Wat het meest voor de hand ligt, is dat we de stroken om en om van een laagje crème of jam voorzien. Met behulp van omkeerschoenen leggen we de ongesmeerde streng cake op de gesmeerde die ernaast ligt. Even aandrukken en daarna op lengte snijden. de cake kan voorzien worden van een laagje chocolade in een zogenaamde enrober.

Het resultaat is een heerlijke Swisscake voor bij de koffie. 

Dit wil ik

Dit is een aantal kantelaars, achter elkaar gemonteerd in zuurbestendige kunststof containers.

Dan pas kunnen ze goed presteren

Elke container met kantelaar heeft een specifiek doel in het proces van thermisch verzinken: beitsen, logen, spoelen, etc. De kantelaars zijn zo te programmeren, dat achter elkaar de juiste baden gekozen kunnen worden.

Dit wil ik