Alles over
Maatwerk oplossingen

Naast toepassingen voor de food en non-food sector, levert Bodijn maatwerk oplossingen.

Voorbeelden daarvan zijn Marsh Mallow- en layer cake lijnen, maar ook koelbanden en gietlijnen. Een ander voorbeeld is een automatische voorbehandeling installatie voor het thermisch verzinken van kleine, losse producten.

Wij ontwerpen, assembleren en installeren dergelijke machines voor u. Alles wordt op maat gemaakt, precies aansluitend op uw behoefte.

Kies uit

In een gietlijn zitten gietmallen: platen met snoepvormpjes, die met vloeibaar snoepgoed worden gevuld.

Dan pas kunnen ze goed presteren

De gevulde gietmallen gaan in een continue beweging door de machine. Gaandeweg koelt de buitenkant af en worden de mallen omgekeerd en geleegd op een gaasband. Hieruit kunnen de snoepjes verder afkoelen op de koelbanden.

Dit wil ik

Net geproduceerd snoepgoed moet vaak nog afkoelen, alvorens te worden bewerkt, gewogen en verpakt.

Dan pas kunnen ze goed presteren

Bodijn heeft hiervoor koelbanden ontwikkeld. Dit zijn transporteurs met een grote luchtdoorlaatbaarheid. Meerdere brede transporteurs (3 of 5) boven elkaar in een geconditioneerde kast zorgen gedurende het verblijf in de kast voor voldoende afkoeling.

Dit wil ik

Voor de productie van de beroemde Marsh Mallows ontwikkelden wij speciale productielijnen.

Dan pas kunnen ze goed presteren

Marsh Mallow is een belucht mengsel van water, gelatine en dextrose. Het mengen, koken en beluchten is een specialistisch proces. Middels pompen wordt het mengsel naar een statische of roterende extruder gebracht. Vaak worden 4 kleuren toegevoegd. Een roterende extruder maakt dan bijvoorbeeld de bekende “kabelspek”.

Op het moment dat de Mallow uit de extruder komt, nemen wij het proces over. We strooien een laag meel op het begin van een langzaam lopende band. Daarop komt de Mallow te liggen. Na verloop van tijd komt een tweede laag meel op de Mallow. Daarna snijden we met onze speciaal ontwikkelde hakker de spek op de gewenste lengte. Spek en meel vallen aan het eind van de band in een trilgoot (BulkBlaster). Hierin wordt de spek richting kratten gevoerd en verdwijnt het grootste deel van het meel in het retoursysteem. Dat kan middels vacuümtechniek of een schroeflintsysteem.

Op deze manier hebben we een continu proces voor de productie van Marsh Mallows.

Na een aging periode gaat de spek door de ontmeeltrommel. Er ontstaat dan een schone spek met een goede bite.

Dit wil ik

Voor het maken van layer cake (cake met verschillende laagjes vulling) hebben wij een speciale productielijn ontwikkeld.

Dan pas kunnen ze goed presteren

Cake wordt net als bij Marsh Mallows belucht. Via een brede extruder wordt de beluchte massa op een band gespoten en direct de oven ingevoerd. Uit de oven gaat het over een grote (omkeer-)trommel richting onze installatie. Hier aangekomen snijden we de cakeplak in de lengterichting in een aantal stroken. Er kunnen verschillende dingen gebeuren. Wat het meest voor de hand ligt, is dat we de stroken om en om van een laagje crème of jam voorzien. Met behulp van omkeerschoenen leggen we de ongesmeerde streng cake op de gesmeerde die ernaast ligt. Even aandrukken en daarna op lengte snijden. de cake kan voorzien worden van een laagje chocolade in een zogenaamde enrober.

Het resultaat is een heerlijke Swisscake voor bij de koffie. 

Dit wil ik

Dit is een aantal kantelaars, achter elkaar gemonteerd in zuurbestendige kunststof containers.

Dan pas kunnen ze goed presteren

Elke container met kantelaar heeft een specifiek doel in het proces van thermisch verzinken: beitsen, logen, spoelen, etc. De kantelaars zijn zo te programmeren, dat achter elkaar de juiste baden gekozen kunnen worden.

Dit wil ik